Drinkwaterslangen

Drinkwaterslangen zijn voorzien van een drinkwatercertificaat, ons assortiment drinkwaterslangen bestaat uit rubber drinkwaterslangen, PE drinkwaterslangen en PVC drinkwaterslangen. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Drinkwaterslangen (WRAS, KTW en UBA)

Drinkwaterslangen zijn essentiële componenten voor elk watersysteem dat wordt gebruikt voor het leveren van schoon en veilig drinkwater. Er zijn verschillende soorten drinkwaterslangen beschikbaar, waaronder rubber drinkwaterslangen (Aquapal) en PVC-slangen.

Rubberen drinkwaterslangen zijn duurzaam en bestand tegen hoge drukken en temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in industriële toepassingen. Deze slangtypen worden vaak gebruikt in de voedingsindustrie vanwege de speciale drinkwatercertificaten.

PVC drinkwaterslangen zijn flexibele, lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Deze slangtypen zijn geschikt voor gebruik in huishoudelijke en kleine commerciële toepassingen vanwege hun uitstekende weerstand tegen corrosie, slijtage en scheuren.

Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een drinkwaterslang is de certificering. Slangen die zijn goedgekeurd door certificeringsinstanties zoals de NSF (National Sanitation Foundation) of KTW (Kunststoffe und Trinkwasser) of WRAS, UBA voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en zijn veilig voor gebruik in drinkwatersystemen. Het is daarom belangrijk om te controleren of de slang die u kiest, de juiste certificering heeft.

Het is ook belangrijk om periodiek de drinkwaterslangen te controleren op eventuele scheuren, slijtage, verkleuring of andere tekenen van beschadiging. Vervang beschadigde slangen onmiddellijk om verontreiniging van het drinkwater te voorkomen.

Kortom, bij het kiezen van drinkwaterslangen is het belangrijk om de juiste slang voor uw toepassing te selecteren en ervoor te zorgen dat deze de juiste certificering heeft. Regelmatig onderhoud en inspectie van de slangen zijn cruciaal om de veiligheid en kwaliteit van uw drinkwater te waarborgen.