Siliconenslangen

4 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Siliconen slangen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Zo komen de siliconen slangen voor in auto's en motoren, maar worden ze ook in diverse industrieën gebruikt. 

Temperatuurbereik van siliconen slangen

Siliconen slangen worden veel gebruikt vanwege de eigenschap dat ze goed tegen hoge temperaturen kunnen. Het temperatuurbereik verschilt van -80°C tot + 200°C.

Soorten siliconen slangen

Siliconen slangen worden in zeer veel verschillende maten geleverd. Ook bestaan er verschillende soorten siliconen slangen. Zo hebben wij 100 procent siliconen slangen, deze zijn transparant van kleur. Maar ook slangen met versterkte inlage leveren wij, bijvoorbeeld met glasvezel of textielinlage. 

In auto’s en motoren worden siliconen slangen vaak gebruikt voor het transport van koelwater. Siliconen slangen worden vaak gebruikt omdat deze een hogere temperatuur aankunnen dan rubber slangen. Maar ook de bestendigheid tegen chemicaliën, weersomstandigheden en de flexibiliteit zijn voordelen. Omdat het materiaal smaak en geur neutraal is worden siliconen ook vaak in de voedingsmiddelenindustrie ingezet.