Storz Koppelingen

Storz koppelingen ook wel bekend als brandweerkoppelingen zijn één van de meest verkochte snelkoppeling uit ons assortiment. De Storz koppelingen hebben een goede bestendigheid en worden veel ingezet in de agrarische sector en algemene industrie.

... Lees meer
14 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Storz koppelingen zijn een populaire oplossing voor het snel en veilig koppelen van brandweerslangen en andere industriële slangen. Deze koppelingen zijn ontworpen om een veilige en betrouwbare verbinding te bieden tussen slangen van verschillende maten en typen, en worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen.

Een Storz koppeling bestaat uit twee identieke delen die in elkaar kunnen worden gedraaid om een stevige en betrouwbare verbinding te creëren. Het ontwerp van de koppeling maakt het mogelijk om slangen van verschillende maten en typen snel en gemakkelijk aan elkaar te koppelen, waardoor tijd en moeite wordt bespaard bij het aansluiten van slangen.

Hoe meet je de nokafstand?

De Storz koppeling bevat 2 nokken, de afstand gemeten tussen de nokken betreft de nokafstand. Let op; de afstand wordt altijd gemeten tussen de nokken.

Een van de belangrijkste voordelen van Storz koppelingen is hun robuuste en duurzame constructie. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en roestvrij staal, die bestand zijn tegen corrosie en andere vormen van slijtage. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in zware omstandigheden en bij hoge druk.

Storz koppelingen zijn ook ontworpen om snel en gemakkelijk te kunnen worden gekoppeld en ontkoppeld, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in noodsituaties. Bijvoorbeeld, in de brandbestrijding kunnen brandweerlieden snel en efficiënt hun slangen koppelen en ontkoppelen om de brand te blussen.

Storz koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties om aan de behoeften van verschillende toepassingen te voldoen. Bijvoorbeeld, sommige koppelingen zijn voorzien van een binnendraad en andere koppelingen hebben een buitendraad. Er zijn ook verschillende soorten afdichtingen beschikbaar, waaronder O-ringen en vlakke pakkingen.

Kortom, Storz koppelingen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en efficiënte oplossing voor het koppelen van slangen. Of u nu werkzaam bent in de brandbestrijding, de industrie of een andere sector, Storz koppelingen bieden een uitstekende oplossing voor al uw behoeften.