Insteekkoppelingen

20 producten
Sorteer op

De insteekkoppelingen/ push-in fittingen worden bij een groot aantal standaard toepassingen in pneumatiek, persluchtverdeling en vacuümtechniek gebruikt. De insteekkoppelingen kunnen een druk van 10 tot 20 bar aan bij een temperatuur tot 20°C.

Hoe werken insteekkoppelingen/ push-in fittingen

De naam insteekkoppeling en push-in fitting zegt het eigenlijk al. Het uiteinde van de slang wordt in de fitting gestoken. Deze klemt de slang vervolgens vast. Deze zeer eenvoudige vorm van bevestiging is echter kwalitatief zeer goed. Ze kunnen een druk aan van 10 tot 20 bar als luchtdruk toepassing.

Het verwijderen van een slang uit een insteekkoppeling gaat ook zeer eenvoudig. Het deel van de fitting die het dichtst bij de slang zit is de release knop (vaak blauw of zwart). Wanneer deze ingedrukt wordt en kan de luchtslang verwijderd worden door deze lichtelijk los te trekken.

Insteekkoppeling messing vernikkeld

De messing vernikkelde insteekkoppelingen ook wel push-in fitting genoemd worden gebruikt bij pneumatische (luchtdruk) toepassingen waar er hogere eisen gesteld worden. De messing vernikkelde insteekkoppelingen hebben een hoger temperatuurbereik (-20ºC tot +80ºC) dan normale kunststof push-in fittingen. De meeste zijn uitgevoerd met een NBR-afdichting. Slangenboer.nl heeft een ruim aanbod kunststof push-in fittingen. 

Zoekt u een pneumatiek insteekkoppeling met een hoger temperatuurbereik. Neem dan contact op. Op aanvraag leveren wij messing insteekkoppelingen met een temperatuurbereik tot +150°C.

Insteekkoppeling kunststof

De standaard insteekkoppelingen in de pneumatiek zijn van kunststof. Deze voldoen in veel gevallen aan alle gestelde eisen voor een pneumatisch systeem. Een bijkomend voordeel van de kunststof variant is de lage prijs. Slangenboer.nl heeft een groot aanbod aan kunststof push-in fittingen. Veelgebruikte push-in fittingen van kunststof zijn: rechte verlengkoppeling, push-in T-stuk, inschroefkoppeling, en push-in Y-stuk. Maar ook specifiekere varianten vindt u in ons assortiment.

Insteekkoppeling RVS

Wanneer er speciale eisen aan de insteekkoppeling worden gesteld kan RVS een uitkomst bieden. Dit is vaak het geval wanneer push-in fittingen worden gebruikt in corrosieve omgevingen of bij het transport van agressieve en/of chemische stoffen. Slangenboer.nl heeft een ruim aanbod RVS push-in fittingen.