Slangkoppelingen

Producten 1-24 van 146
Sorteer op

Slangenboer levert verschillende soorten slangkoppelingen direct uit voorraad. De slangkoppelingen worden ingezet voor verschillende toepassingen. De koppelingen kunnen worden gebruikt voor water, lucht, gassen, stoom, zuivel en mest.

Sommige koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Vaak zijn dit messing, RVS, aluminium, polypropyleen (PP) en verzinkt staal.

Door het grote aanbod slangkoppelingen is het belangrijk een goede keuze te maken. De keuze is afhankelijk voor de toepassing.

Het kiezen van de juiste koppeling

Bij het selecteren van de juiste slangkoppeling is het cruciaal om niet alleen de toepassing in overweging te nemen, maar ook de materiaal keuze en het specifieke ontwerp van de koppeling. Afhankelijk van de vloeistof of het gas dat door de slang wordt getransporteerd, kan de keuze van het materiaal van de koppeling essentieel zijn voor de veiligheid en efficiëntie. Bijvoorbeeld, voor toepassingen waarbij corrosie een risico kan vormen, zoals bij zout water of bepaalde chemicaliën, is het aan te raden om te kiezen voor roestvrij staal of aluminium. 

Voor standaardtoepassingen zoals water of lucht, kunnen goedkopere materialen zoals polypropyleen of messing volstaan. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het ontwerp van de koppeling, zoals de aanwezigheid van een snelkoppelingssysteem voor eenvoudige aansluiting en ontkoppeling, of een vergrendelingssysteem dat onbedoeld loskomen voorkomt. Het maken van de juiste keuze zorgt voor een langdurige, lekvrije verbinding die bij jou installatie zorgen voor betrouwbaarheid en veiligheid. 

Geka koppeling/ klauwkoppeling

Zoekt u een koppeling voor een tuinslang/ waterslang? Dan adviseren wij de GEKA-koppelingen. Deze universele koppeling heeft een standaardmaat. Dus de diameter van de slang maakt niet uit, met een GEKA koppeling zijn ook verschillende diameters met elkaar te verbinden.

Tankwagenkoppeling voor de transportwereld

Tankwagenkoppelingen hebben een niet-symmetrisch systeem. Daardoor kunnen deze tijdens het rijden niet losschieten door trillingen. Tankwagenkoppelingen worden gebruikt voor onder andere mengvoeders, bulktransport, oliën en andere vloeistoffen.

Brandweerkoppeling/ storz koppeling

De Storz koppeling, ook wel brandweerkoppeling genoemd, wordt veel gebruikt in de agrarische, industriële en brandweersector. De Storz koppeling kan alleen gekoppeld worden met een andere Storz koppeling wanneer deze een gelijke nokafstand hebben!

IBC koppelingen

IBC staat voor Intermediate Bulk Container. IBC containers worden veel gebruikt in verschillende industrieën. Ze kunnen gebruikt worden voor opslag en transport van zowel vloeibare als vaste stoffen. IBC koppelingen zijn vaak van Polypropyleen (PP), omdat dit chemisch bestendig is. In ons assortiment vindt u diverse IBC koppelingen en adapters.

Perrot koppeling

Perrot koppelingen, ook wel Cardan genoemd, worden veel gebruikt in de agrarische sector. Deze koppelingen worden vaak gemonteerd op zuig-/persslangen voor gier en slurry.

Slangkoppelingen kopen

Op zoek naar vrijblijvend advies wat betreft slangkoppelingen? Neem dan nu contact op met één van onze verkoopmedewerkers via info@slangenboer.nl of 0545-294853