Chemicaliënslangen

5 producten
Sorteer op

Op Slangenboer.nl vindt u diverse soorten chemieslangen. Deze slangen zijn geschikt voor diverse soorten chemicaliën zoals dichloroethane, ethyl, glycol of furfurol. Wij leveren de juiste slangen voor chemie met een snelle levertijd. De meest voorkomende materialen zijn UPE, EPDM, PVC en Teflon (PTFE).

Slangen voor chemicaliën

De chemieslangen worden gebruikt voor doorvoer van diverse chemicaliën, alcohol, schoonmaakmiddelen, meststoffen, of andere stoffen. Maar deze slangen zijn vrijwel altijd ook geschikt voor minder agressieve stoffen zoals water of voedingsmiddelen. Tegen welke chemicaliën de chemieslang geschikt is hangt af van het materiaal.

Onze verschillende typen chemicaliën slangen

UPE-chemieslang

UPE-chemieslangen hebben een hoge werkdruk en barstdruk. Ook is UPE rubber erg flexibel. UPE is onder andere geschikt voor het transport van diverse agressieve chemicaliën, schoonmaakmiddelen, alcohol en voedingsmiddelen. Daarom worden UPE-chemieslangen ook veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie.

EPDM-chemieslang

EPDM-chemieslangen staan bekend om de flexibiliteit van de slang. EPDM is bestand tegen diverse chemicaliën, zuren en basen. EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Een ander voordeel van EPDM-chemieslangen is het grote temperatuurbereik. Wij hebben ze als zuig/pers- en alleen persslang varianten

PVC-chemieslang

PVC wordt vaak in combinatie met andere materialen gebruikt in chemieslangen. PVC is erg slijtvast en daarnaast ook flexibel. De pvc-chemieslangen met een spiraal worden vaak gebruikt voor het afzuigen van chemische stoffen.

Teflon-chemieslang

PTFE is de afkorting van polytetrafluorethylene, ook wel Teflon genoemd. Teflon-chemieslangen zijn geschikt voor zeer veel chemische en agressieve stoffen. Daarnaast heeft PTFE een zeer groot temperatuurbereik. Van -190°C tot wel +260°C. Ook heeft PTFE een zeer hoge barstdruk, de barstdruk is afhankelijk van de specificatie van de chemieslang.

PFA slangen

Ook hebben wij PFA slangen die geschikt zijn voor het lassen. Ze zijn bestendig tegen extreem agressieve chemicaliën en is bestendig tot temperaturen van wel 260°C.  Zo zijn ze geschikt voor verschillende toepassingen voor levensmiddelen.

Het koppelen van chemieslangen

Het correct koppelen van chemieslangen is essentieel voor een veilige en efficiënte werking. Bij het kiezen van koppelingen voor chemieslangen is het belangrijk om rekening te houden met de chemische bestendigheid van zowel de slang als de koppeling om lekkage en materiaaldegradatie te voorkomen. Koppelingen moeten ook compatibel zijn met de druk- en temperatuurspecificaties van de slang. Gebruik altijd hoogwaardige klemmen en koppelingen die specifiek zijn ontworpen voor de chemische samenstelling en de fysieke eigenschappen van de slang. Regelmatige inspectie en onderhoud van de koppelingen helpen bij het voorkomen van storingen en verlengen de levensduur van het slangsysteem. Bij Slangenboer.nl kunt u terecht voor een breed assortiment aan betrouwbare koppelingen die geschikt zijn voor diverse chemieslangen. Ook helpen we u graag verder met advies voor de meest geschikte producten voor uw project. 

Slangenboer.nl heeft een groot aanbod chemieslangen. Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact op!